STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

24. dubna 2017 – 2.PA navštívila speciální školu a muzeum v Rakovníku

V pondělí 24. dubna 2017 v 7:50 se naše třída sešla na vlakovém nádraží a jelo se. Vlak měl sice chvilkové zpoždění, ale znáte to – České dráhy ☺. Měly jsme krásné počasí a cesta utíkala rychle. Když jsme dorazily do Rakovníka vydaly jsme se směrem ke „Střední škole, základní škole a mateřské škole Rakovník“, kde už náš očekávala milá paní zástupkyně. Ta nás provedla celou budovou, zjistily jsme, jaký je chod školy, jaké má vybavení (škola byla prohlášena za nejlepší stavbu roku 2003) a jací žáci do ní dochází. Nahlédly jsme také do jednotlivých tříd. Za umožnění prohlídky a výklad této škole velmi děkujeme!

Když prohlídka skončila, vydala jsme se každá – kam jinam – než na něco dobrého k jídlu. V domluvený čas jsme se všechny sešly u hradeb. Společně jsme šly do muzea, kde nám zábavnou formou paní Kateřina Blažková popsala, jak probíhala bitva u Rakovníka a jaký dopad to mělo na bitvu na Bílé hoře.

Poté jsme spěchaly na nádraží a jely zpátky do Berouna, kde jsme se rozloučily.

Za zprostředkování exkurze bychom chtěly poděkovat naší třídní učitelce Kateřině Králové.

-Lucie Ř. 2.PA-

Abychom nerušily běžný chod speciální školy a její žáky, nepořizovaly jsme žádnou fotodokumentaci. Děkujeme za pochopení. 🙂