STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

26.3.2024 – Choralia magna 2024 – soutěž pěveckých sborů

V úterý 26.3. se Pěvecký sbor OA a SPgŠ zúčastnil soutěže Choralia Magna 2024. Konkurence byla velká, náš sbor se s tím ale, pod vedením Martiny Hanslové, popral skvěle.

V 10:30 nás všechny přivítali v Českém muzeu hudby v Praze a soutěž mohla začít.

Jako první vystoupil Divertimento chor a orchestr v kategorii populární. Ve stejné kategorii, hned za nimi, vystoupil sbor Futuremi.

Jako třetí vystoupily Jiřičky, které zpívaly ve folklórní kategorii. Hned po Jiřičkách přišel na řadu náš Dívčí pěvecký sbor Oa a SPgŠ Beroun. My jsme zpívaly v kategorii Rok české hudby, stejně jako zbylé dva sbory za námi, Dětský pěvecký sbor Rolnička Praha a Mužský sbor Pueri gaudentes.

Vyhlášení nás čekalo ve 12:30, takže nervozita byla znát. Všechny zúčastněné sbory odvedly velký kus práce. Navzdory očekávání se náš sbor dostal do zlatého pásma! Teď už se jen čeká, který sbor se dostane do Hradce Králové na celostátní kolo.

Naše paní učitelka Martina Hanslová odvedla skutečně výbornou práci. Neměla to s námi vždy jednoduché (hlavně, když přišla řada na náročnou píseň Bodaj by vás). Vše ale zvládla perfektně a věřím, že je na nás pyšná.

Porota nás ohodnotila vysoko, šance na postup tedy je.

Tak nám držte palce, ať se do Hradce Králové dostaneme.

Za sbor Anna Pokorná (3.PA)

Choralia magna 2024