STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

4. 12. 2023 – Mikulášský kapřík

Jako každý rok, i letos, se uskutečnily plavecké závody s názvem ,,Vánoční kapřík”. Plavecké závody se konaly 4.prosince 2023 v bazénu naší školy, pod vedením pana učitele Nováka a paní učitelky Rambouskové.
Dobrovolně se mohli přihlásit všichni studenti naší školy, avšak specializace tělesné výchovy měla svou účast povinnou. Závodů se zúčastnilo mnoho především amatérských plavců, ale i několik plavců na vyšší úrovni. Studenti měli na výběr z široké nabídky disciplín, jako je například znak, prsa, kraul, plavání pod vodou a dokonce byla na výběr i mikulášská a obratnostní štafeta.
Jelikož to tento rok byly pro specializaci tělesné výchovy ze 4.LA poslední závody, studenti se tak rozhodli program zpestřit! Byli převlečeni do zábavných kostýmů, nechyběl jim ani nafukovací kruh a v pozadí hrála píseň z muzikálu Mamma Mia. Jejich nástup vykouzlil všem studentům a učitelům úsměv na tváři a myslím, že by to mohla být inspirace pro budoucí maturanty a mohla by se tak z toho stát každoroční tradice.
V 8:25 bylo zahájení jednotlivých disciplín.
Všechno ze začátku probíhalo podle plánu, ale poté se závody časově protáhly a štafety se tak nestihly odplavat. Poté následovalo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří dostali diplomy, ceny a všichni účastníci dostali za svou účast odměnu ve formě kreditů. Myslím, že jsme si všichni plavecké závody velmi užili a těšíme se na následující sportovní události!