STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

4.5 – Exkurze SHV 2.LA do Českého muzea hudby v Praze

Ve středu 4.5.2022 jsme se vydali se specializací hudební výchovy na exkurzi do Českého muzea hudby v Praze za doprovodu pana učitele Tomáše Kuhna.

Ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží v Berouně a společně jsme nastoupili do vlaku. Po cca 40 min. jsme se ocitli v Praze. Dále následovala cesta tramvají a poté ještě kousek pěšky.

V muzeu nás přivítala velmi milá a ochotná paní. Předala nám potřebné informace a poté jsme vkročili do světa hudby.

Mohli jsme zde vidět dvě různé výstavy. Nejprve jsme si prohlédli výstavu na téma „HUDEBNÍ ZVĚŘINEC“ a dále následovala prohlídka expozice pod názvem „ČLOVĚK – NÁSTROJ – HUDBA“. Muzeum představuje na 400 hudebních nástrojů od 16. do 20. století od význačných českých i evropských stavitelů. Nejvíce nás zaujal čtvrttónový klavír a ohromily nás i intarzované housle významného italského houslaře Nicoly Amatiho.

Prohlídka byla zajímavá, poučná a velmi zábavná. Moc se nám tam všem líbilo!!!

Po návštěvě muzea nám vyhládlo. Pan učitel navrhl, že se půjdeme naobědvat na HAMU, kde dříve učil. Všichni jsme si dali špíz s hranolkami a o zábavu bylo náhle postaráno. (Špízy nám nešly sundat ze špejle.)

Následovala procházka po Karlově mostě, dále Staroměstské náměstí a nakonec Václavské náměstí. Tam jsme si dali všichni společně zákusek a poté byl rozchod.

Po uplynulé hodině a půl jsme se sešli u metra a společně se přesunuli na Smíchovské vlakové nádraží. Odtud jsme jeli zpět do Berouna.

Výlet se vydařil a moc jsme si ho užili!!! Děkujeme panu učiteli Kuhnovi za doprovod a těšíme se na další exkurzi!!!

Za celou SHV 2.LA
– Adéla K.
– Anna K.