STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLAU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Zimní procházka po dětských hřištích v Berouně

Dne 15.12.2020 jsme v rámci vyučovacích hodin pedagogické praxe třídy 2.PB navštívili několik dětských hřišť. Přestože bylo chladno dvouhodinová procházka nám vůbec nevadila, právě naopak. Po týdnech distanční výuky jsme tuto změnu uvítali.

Hřiště, která jsme navštívili, jsou určena dětem od dvou do dvanácti let a byla moc hezky vybavena. Skluzavky, prolézačky a houpačky jsou dětmi velmi oblíbené, a tak na žádném, námi navštíveném venkovním prostoru, nechyběly. Velmi se nám líbilo, že některá hřiště mají více zelené plochy pro kolektivní hry. Jinde zase betonové plochy dobře slouží k různým hrám s míči, švihadly a také k pohybovým soutěžím. My jsme navštívili například „mašinkové“ hřiště, které se nachází v areálu Lokomotivy Beroun, dále hřiště na Městské hoře, které je velmi využívané v krásném prostředí poblíž berounských medvědů. Během exkurzí jsme si ještě prohlédli hřiště Litava, Na Štulovně a také malé hřiště, skryté vedle areálu SOŠ a SOU v Hlinkách. Všechna hřiště jsou přiměřeně vybavena a motivují děti k různým sportovním aktivitám. My, budoucí vychovatelky a vychovatelé, se těšíme, až začneme společně s dětmi ze školních družin hřišťové prostory v úterý odpoledne využívat.

Naše exkurze byla zakončena v Informačním centru na Husově náměstí, kde jsme obdrželi turistické letáčky o Berouně a okolí. Poslední zastávkou našeho odpoledního putování se stalo přízemí Muzea Českého krasu. Zde jsme se rozloučili.

Děkujeme paním profesorkám E. Zapletalové a E. Stodůlkové za milý doprovod.

D.K. a M.J., 2.PB-