OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Třída 4.B v Hudebním divadle Karlín

Dne 8. listopadu 2022 se naše třída 4. B pod vedením Mgr. Ivany Kučerové a Ing. Lenky Jindrákové vypravila do hudebního divadla Karlín na představení Horečka nedělní noci.  V představení zazněly známé melodie ze zahraničních i českých filmů, muzikálů a divadelních představení v podání známých umělců, jako je Leona Machálková, Petra Vojtková, Radka Fišarová, Václav Kopta, a další.

Po příchodu do divadla nás překvapila moderní a krásná vchodová hala. Poté co jsme si odložili kabáty v šatně,  jsme se vydali do divadelního sálu, který nás udivil svou velikostí a nádherou.  Zaujala nás překrásná malba stropu, restaurovaná v roce 2006. Všichni jsme zasedli do krásných sametových a pohodlných křesel v 1. až 3. řadě v přízemí uprostřed, což náš zážitek z představení ještě umocnilo.

Děj začínal velmi smutně – měla se zbourat místní a všem známá tančírna, na jejímž pozemku se měly postavit garáže. Mladý pár se přišel rozloučit s krásnými prostory divadla a chtěl si vyfotografovat místa, kde jejich děda prožíval svá nejlepší léta. Nemohli však čekat, že zde potkají duchy herců a zpěváků, kteří jim připomenou, proč je důležité divadlo i nadále zachovat. Majitel divadla byl po posledním představení tak dojatý, že se nakonec rozhodl tančírnu zachovat.

Představení se nám velmi líbilo a byli jsme velmi rádi, že jsme se mohli této kulturní akce zúčastnit.

Za 4. B Martin Sokol

Třída 4.B v hudebním divadle Karlín