OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Rostislav Burak mezi nejúspěšnějšími esejisty v Brně

V 19. ročníku Ceny Bronislavy Müllerové* vyhlašovanou Vzdělávací nadací Jana Husa ve spolupráci se Společností Ferdinanda Peroutky, z. s. byla mezi vítězné eseje vybrána práce studenta 2. L Rostislava Buraka.

„Soutěž připomíná zásluhy žen a mužů – málo známých, a dnes už téměř bezejmenných, kteří se podíleli na tvorbě, technické produkci, reprodukci a distribuci nepovolených tiskovin (tzv. samizdatu) v době nesvobody v letech 1948 – 1989.“

V této literární soutěži je oceňována u mladých lidí schopnost samostatného přemýšlení o svobodě slova a odpovědnosti ve veřejném životě. Jeho práce Propaganda jako hlavní zbraň války byla komisí Společnosti Ferdinanda Peroutky oceněna za „soustředěné přemýšlení, za cenné příklady ze současné praxe propagandy, za kritické přemýšlení o dění kolem sebe, za schopnost opírat se o poznatky a fakta a vytvořit přehledně strukturovaný text“.

Hodnotnou cenu si Rostislav převzal osobně z rukou členů hodnotící komise při slavnostním udílení cen v Dietrichsteinském paláci v Brně 12. dubna 2024.

Ještě jednou Rosťovi děkuji za reprezentaci naší školy a přeji mu mnoho dalších studijních i životních úspěchů!

Mgr. Veronika Chvojková, vyučující ČJL/DEJ

Zdroj: https://www.vnjh.cz/stredni-skoly/cena-bronislavy-muellerove/vyhlaseni/

Rostislav Burak mezi nejúspěšnějšími esejisty v Brně