OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Mimořádný úspěch na 17. ročníku soutěže v účetnictví Má dáti/dal

Soutěž v účetnictví pro studenty čtvrtých ročníků obchodních akademií a středních škol s výukou účetnictví z celé České republiky byla v letošním roce nově rozdělena do dvou etap. Vzdělávací středisko Ing. Pavla Štohla, které soutěž pořádá ve spolupráci s GPOA Znojmo, připravilo celou řadu změn, jejichž cílem bylo ještě zvýšit odbornou i společenskou úroveň soutěže.

Semifinálová část proběhla dne 29. ledna 2024 on-line způsobem. Zúčastnilo se jí 380 studentů z 87 středních škol a do finálové části postoupilo 125 nejlepších studentů. Z naší školy splnili limity tři studenti. Jiří Křivohlavý ze 4. L, který skončil na výborném pátém místě, a dále Ondřej Kutina a Kateřina Celnerová ze 4. A. Do finálového kola mohli postoupit ze školy pouze dva studenti.

Ve dnech 21. a 22. března 2024 proběhlo ve Znojmě finálové kolo, kterého se zúčastnilo nejlepších 106 studentů z celé republiky.

V silné konkurenci dosáhl vynikajícího výsledku Jiří Křivohlavý ze 4. L, který obsadil celkově skvělé 4. místo. V testové části byl dokonce druhý nejlepší. Výsledek je o to obdivuhodnější, protože Jiří z účetnictví ústně nematuruje.

V konkurenci se neztratil ani Ondřej Kutina ze 4. A, který zlepšil svůj výsledek ze semifinálového kola a skončil na 54. místě.

V celkovém pořadí škol jsme se umístili na 9. místě z 54 zúčastněných.

Děkuji oběma studentům za výbornou reprezentaci naší školy a přeji hodně dalších studijních úspěchů.

Ing. Alena Urešová
vyučující UCE

Mimořádný úspěch na 17. ročníku soutěže v účetnictví Má dáti/dal