OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Exkurze 4.A do bavorské metropole – do Mnichova

Ve dnech 5. – 6. října 2023 se žáci a žákyně maturitní třídy 4.A zúčastnili exkurze do německého Mnichova v doprovodu vyučujících Simony Baštové a Věry Svobodové.

Po pětihodinové cestě vlakem jsme dorazili do milionové metropole Mnichova, která nás přivítala na říjen nezvykle teplým a slunečným počasím. Po ubytování jsme se vydali na prohlídku centra a zhlédli jsme nejdůležitější pamětihodnosti města. Prohlídku jsme zahájili na Mariánském náměstí, na kterém dominuje novogotická Nová radnice a kamenný Mariánský sloup s pozlacenu sochou Panny Marie, dále jsme navštívili pozdně gotický kostel Panny Marie se svými typickými cibulovitými věžemi, starou radnici a Hofbräuhas – dřívější královský pivovar, který má dnes kapacitu 2 500 hostů a v létě je počet ještě vyšší.  Po nezbytných nákupech a ochutnávce bavorských specialit jsme se vydali zpět metrem na naše velmi příjemné ubytování.

Druhý den jsme po vydatné snídani vyrazili pěšky k baroknímu zámku Nymphenburg, prohlédli jsme si jeho nádherný park a navštívili jsme i vnitřní expozici. Poté již následoval přesun metrem k Olympijskému stadionu, u nějž se nachází rozsáhlá expozice věnovaná bavorské automobilce BMW. Zde jsme si prohlédli jak museum BMW, tak i současné modely BMW. Všem se nám automobily i motorky uvedené značky velmi líbily a každý si zde našel svého favorita.

V odpoledních hodinách jsme se přesunuli na hlavní nádraží v Mnichově, nastoupili jsme do vlaku a vydali se plni nových zážitků opět domů.

Zapsala: Mgr. Simona Baštová

Exkurze 4.A do bavorské metropole – do Mnichova