OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Výlet 2.L do Vídně

Nabitý 4denní program, který se uskutečnil 26. – 29. června 2023, nám umožnil poznat, že je Vídeň plná památek, zajímavých staveb a jiných atrakcí. Některé jsme prozkoumali důkladně, jiné jen tak okoukli, abychom věděli, kam zamířit příště. Obdivovali jsme zámek Schönbrunn, nádherný barokní palác, který kdysi sloužil jako letní sídlo Habsburků, katedrálu svatého Štěpána, palác Belveder, Vídeňskou státní operu, císařský palác Hofburg, Rakouskou národní knihovnu, Přírodovědné muzeum a Uměleckohistorické muzeum, Vídeňskou radnici i Hundertwasser House.

Kdo hledal něco trochu jiného, ten si užil atrakce zábavního parku Prater, šel pozdravit pandy do místní zoo nebo odvážně vyletěl k nebesům na Dunajské věži a pokochal se výhledem na Dunaj i celou Vídeň z výšky 252 metrů. Každý den byl také čas na nákupy, ochutnávku místní a zahraniční kuchyně a večer na vlastní vaření, fotbálek či jiné hry.

Celý program výborně připravil učitel zeměpisu Mgr. Tomáš Soukup a představení jednotlivých památek si pro ostatní připravili sami studenti.

Výletu se zúčastnilo všech 26 studentů 2L, 3 učitelé a zdravotnice

Výlet 2.L do Vídně