OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Sportovně-relaxační pobyt třídy 1. B v Krkonoších

První společný výlet třídy 1. B odstartoval v pondělí 26. června 2023 v Praze na Černém Mostě, odkud se třída vydala za doprovodu jejich třídní učitelky Ing. Terezy Kamarýtové a Mgr. Jitky Ambrožové autobusem směr Krkonoše. Autobus nás odvezl do města Trutnov, kde jsme chvíli museli počkat na objednaný autobus, který nás převezl do kempu Dolce u Trutnova. Ubytování jsme měli zajištěné ve zděných domcích. Po příjezdu do kempu jsme se všichni nejprve ubytovali a následně se někteří z nás vykoupali v místním rybníku. První společný den jsme zakončili u táborového ohně za doprovodu kytary a společných písní.

Hned druhý den byl v plánu výstup na Sněžku. I přes menší nepřízeň počasí jsme naše plány nezměnili. Po snídani na nás čekal autobus, který nás odvezl do Pece pod Sněžkou, odkud jsme vyráželi. Lanovku jsme nechali ostatním turistům a naše skupinka se tak vydala přes Obří důl do kopce až na vrchol Sněžky. Každý šel svým vlastním tempem, nahoru jsme ale vylezli všichni a mohli jsme tak na sebe být po právu hrdí. Dolů jsme opět lanovku nevyužili a šli jsme hezky po svých zpět do Pece pod Sněžkou. Cestou dolů jsme se zastavili na oběd, někteří poté v Peci pod Sněžkou vyzkoušeli bobovou dráhu. Unavení, ale plní zážitků, jsme se vrátili zpět do kempu, kde jsme se navečeřeli a už jen odpočívali.

Třetí den byla na programu zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem. Po snídani jsme tedy autobusem vyrazili do zoologické zahrady, kde si každý z nás svůj čas naplánoval dle vlastního uvážení. Odpoledne jsme se všichni společně sešli, sdělili si své dojmy a vydali se zpět do kempu. V kempu se někteří z nás ještě před večeří rozhodli věnovat vybraným sportovním aktivitám (fotbal, ping-pong,…).

Uteklo to a byl tu poslední den. Po snídani jsme si zabalili veškeré své věci, uklidili naše obydlí a vyrazili autobusem do Trutnova. V Trutnově jsme si dali dvouhodinový rozchod na poznání města a oběd. Poté již následovala cesta autobusem do Prahy na Černý most, kde byl výlet ukončen.

Všichni jsme si náš první společný výlet moc užili. Dle slov některých z nás se jednalo o poněkud náročnější výlet, ale za to nezapomenutelný. Těšíme se tak na další společné zážitky a výlety.

Sportovně-relaxační pobyt třídy 1. B v Krkonoších

 

Zapsala Ing. Tereza Kamarýtová