OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

4.B na exkurzi v Plzeňském Prazdroji

V pondělí 16. ledna 2023 se naše třída 4. B spolu s třídní učitelkou Mgr. Ivanou Kučerovou a Ing. Lenkou Jindrákovou vydala do rozsáhlého areálu Plzeňského Prazdroje. Zde se všichni seznámili s podmínkami, za nichž se vaří naše slavné české pivo.

Naše třída se podívala do nové i staré varny, projeli jsme se největším výtahem v České republice, do kterého se vejde až 72 osob. V moderní stáčírně piva jsme se dozvěděli o výrobní kapacitě piva v lahvích, plechovkách, sudech a tancích. Teď už také víme, z jakého důvodu je pivo tak unikátní. Tajemství tkví v plzeňské vodě, v použití suroviny českého a moravského ječmene, v jejich vlastním sladu a v použití červeného raného žateckého chmele.

Velkou radost a spokojenost našim spolužákům přinesla třetinka dobře vytočeného plzeňského ležáku přímo ze sudu, kterou každý z nás obdržel ke konci prohlídky ve sklepě, kde se pivo chladí a zraje.

Prohlídka skončila v prodejně suvenýrů, odkud si někteří odvezli z plzeňské exkurze něco na památku. Za zorganizování tohoto zajímavého výletu děkujeme paní profesorce Jindrákové.

Tereza Růžičková, studentka 4. B

4.B na exkurzi v Plzeňském Prazdroji