OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Den znalostí

Dne 22. prosince 2022 se na ekonomických oborech uskutečnila tradiční celoškolní vědomostní soutěž Den znalostí, které se zúčastnilo přibližně 220 žáků. Zapojily se všechny třídy kromě 4.A a 4.B, které se pilně připravují na maturitní plesy. Hlavní organizátor Mgr. Tomáš Soukup předem rozlosoval žáky a žákyně do 18 týmů tak, že v každém týmu byli zástupci různých tříd. Na stanovištích byli připraveni vyučující s rozmanitými úkoly, které ověřovaly a rozvíjely znalosti a dovednosti soutěžících. Cílem bylo, aby si žáci a žákyně zopakovali své znalosti v jednotlivých předmětech jinou formou, než na kterou jsou zvyklí. Některé požadavky vyžadovaly od žáků a žákyň i postřeh nebo zručnost.

Po skončení byly sečteny body a členové tří nejúspěšnějších týmů obdrželi věcné ceny. Ze všech zúčastněných byl po udělení cen vylosován ředitelem školy Ing. Jaroslavem Šturcem jeden, který obdržel hlavní cenu – chytré hodinky Garmin. Finanční prostředky na ceny pro vítěze věnovala Rada rodičů při OA Beroun.

Běžná výuka podle rozvrhu se ten den nekonala, přesto si všichni zúčastnění zopakovali vědomosti, naučili se něco nového, blíže poznali další spolužáky a hlavně si příjemně užili poslední den ve škole v roce 2022.

Den znalostí