OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Třída 1.B v plzeňské Techmánii

Ve čtvrtek 15. prosince 2022 navštívili studentky a studenti třídy 1. B v doprovodu Ing. Terezy Kamarýtové a Mgr. Henriety Radové muzeum vědy a techniky v Plzni. Exkurzi zahájili na berounském vlakovém nádraží, odkud se vlakem vypravili do Plzně. I přes poněkud mrazivé ráno skupina došla pěšky k muzeu Techmánia. Před muzeem se studenti společně vyfotili a poté se již individuálně nebo v menších skupinkách vydali na prohlídku muzea.

Muzeum nabízí široké spektrum aktivit pro děti a mládež různých věkových kategorií. Studenti si mohou prostřednictvím interaktivních exponátů samostatně vyzkoušet, jak fungují různé fyzikální zákonitosti a svět kolem nás. Každý den má muzeum pro své návštěvníky přichystaná různá vědecká představení. Součástí vstupenky je také planetárium, které třída nezapomněla navštívit a velmi si návštěvu chválila.

Po čase stráveném v muzeu se třída ještě před odjezdem zpět do Berouna vydala na náměstí Republiky v Plzni, kde navštívila vánoční trhy. Společně s třídní učitelkou Ing. Terezou Kamarýtovou si studenti na náměstí udělali ještě jednu společnou fotografii a následně se vydali prozkoumávat místní trh. Z náměstí všichni účastníci zamířili zpět na nádraží, odkud se vlakem vrátili do Berouna, kde byla exkurze ukončena.

Studentky a studenti se domů vraceli mírně promrzlí, ale plní prvních společných zážitků.

Zapsala Ing. Tereza Kamarýtová

Třída 1.B v plzeňské Techmánii