OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Konference pedagogů ekonomie UČEKON

V úterý 13. prosince 2022 se prostorách ČNB uskutečnila konference UČEKON, která byla určena pedagogům ekonomických předmětů. Za naši školu se konference zúčastnily Ing. Tereza Kamarýtová a Mgr. Ing. Erika Postolková.

Pořadatelem konference byla INEV akademie, která připravila pro účastníky poutavá témata z oblasti ekonomie, finanční gramotnosti, podnikání a v neposlední řadě i z inovativních metod vyučování. Přednášejícími byli špičkoví lektoři a odborníci z daného oboru. Nosným tématem konference bylo, jak se věnovat finančnímu vzdělávání ve školách a jaké kompetence žákům předávat, aby byli připraveni do reálného života.

Ing. Jakub Kunert představil návštěvnické centrum ČNB, kde je cílem expozic seznámení nejširší veřejnosti se světem ekonomiky, financí i s Českou národní bankou. Ředitel Odboru vnějších ekonomických vztahů v sekci měnové politiky ČNB prof. Luboš Komárek připravil odbornou prezentaci na téma Inflace, která hýbe v současné době ekonomickým světem, po něm pak vystoupila řada dalších odborníků, kteří se věnovali dané problematice.

V závěru konference měli účastníci možnost zapojit se do panelové diskuse, ve které se k problematice finančního a ekonomického vzdělávání mohli vyjádřit i zúčastnění pedagogové.

Konference pedagogů ekonomie UČEKON