OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Kulturní dopoledne třídy 1.A

Ve středu 10. listopadu 2022 navštívili studentky a studenti třídy 1. A v kompletním složení  a v doprovodu Ing. Jany Palečkové a Mgr. Andrey Žáčkové představení v Divadle Na Fidlovačce. Vlakem Českých drah dojeli na Hlavní nádraží v Praze, odkud se metrem dopravili do stanice Vyšehrad na trase C. Procházkou skupina došla před divadlo.

Na studenty čekalo představení „Souborné dílo Williama Shakespeara“. Mladí všestranní herci Vít Hofmann, Jaroslav Blažek a Ondřej Král přišli se třpytivou devadesátiminutovou svižnou komedií shrnující situace a postavy z celého Shakespearova díla. Herci pojali představení skutečně moderním způsobem a klasické pasáže prokládali odkazy na současnou popkulturu. Tím si získali pozornost mladých diváků a sklízeli opakovaný potlesk.

Některé hry byly pojaty možná až moc svižně a studenti 1. ročníku, kteří Shakespeara na střední škole ještě neprobírali, část představení nedokázali ocenit. Obecně je ale bavila rychlost, modernost a vlastně i chaotičnost inscenace. Navíc ty nejvýznamnější tragédie byly propracovány podrobněji, ale stále s určitou mírou nadsázky. Takže studenti odcházeli spokojeni a obohaceni souhrnnými informacemi o dramatické tvorbě jednoho z největších světových dramatiků.

Zapsaly: Ing. Jana Palečková a Mgr. Andrea Žáčková

Kulturní dopoledne třídy 1.A