OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Výlet třídy 2. B do západních Čech

Třída 2. B v poměrně hojném počtu 20 žáků vyrazila společně s třídní učitelkou Mgr. Lucií Šafránkovou a Mgr. Janem Zajíčkem dne 27. června 2022 na třídenní školní výlet do obce Nečtiny. Po zkušenostech s chrousty a deštěm v loňském roce jsme se rozhodli pro ubytování na vyšší úrovni, a to na místním zámku, dokonce s polopenzí.

Vyděšeni z nepříznivých předpovědí počasí na další dny výletu učitelé hned po příjezdu zaveleli a zorganizovali první turistický výlet, který započal na nedaleké zřícenině nečtinského hradu a pokračoval přes stolovou horu Kozelka a její nejvyšší vrch, který leží v nadmořské výšce 660 m. Tento vrch byl ale jen pro otrlé, cesta k němu byla poměrně příkrá a náročná. Odpolední a večerní hodiny pak patřily různým sportovním a společenským aktivitám.

Další den jsme se budili s obavami, co přinese počasí. To bylo ale k našemu překvapení velmi dobré. Nebyl tedy důvod zůstávat v areálu. Namazali jsme štípance od hmyzu, zalepili puchýře a vydali se po turistické stezce do vedlejšího Manětína, kde jsme navštívili pizzerii, zámecký park a po mlynářské stezce vyšplhali na vrchol Špičák, místo zaniklého hradu, ve výšce 611 m. Odpolední hodiny pak patřily rekonvalescenci a různým sportovním aktivitám. Ve večerních hodinách se nejodvážnější jedinci vydali na osvícenou Cestu andělů, což je stezka, kterou lemují pískovcové sochy andělů.

Poslední den jsme zakončili krátkou procházkou od zámku do obce Nečtiny, kde jsme u oběda počkali na autobus, který nás odvezl do Plzně. Tam nás pak čekal menší, téměř běžecký, maraton na vlak, který jsme stihli především díky zpoždění. V kompletním počtu a bez vážnějších újem jsme se brzy vylodili v Berouně a mohli tak úspěšně zakončit náš, v pořadí již druhý společný výlet.

Zapsala Mgr. L. Šafránková

Výlet třídy 2. B do západních Čech