OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Červnové výlety třídy 1.A

V závěru školního roku studenti a studentky třídy 1.A podnikli několik exkurzí a výletů, aby nejen načerpali nové informace, ale poznali také některá známá místa v našem hlavním městě a v okolí Berouna.

Série akcí byla zahájena v Praze v Retro muzeu, kde je instalována sbírka mapující design, trendy a běžný život v 70. a 80. letech 20.století v Československu. Studenti se mohli podívat, jak se žilo v tehdejších bytech nebo nakupovalo v tehdejších obchodech, porovnali i výrobky běžné spotřeby s těmi dnešními.

Po prohlídce tohoto netradičního muzea pokračovali procházkou po Starém Městě od Obecního domu, Královskou cestou na Staroměstské náměstí a připomněli si historii některých významných staveb.

Následující výlet v parném počasí studenty dovedl na rozhlednu Děd nedaleko Berouna. Po únavné cestě rozpáleným městem byl lesní stín pro všechny zaslouženou odměnou.

Vrtkavé počasí se projevilo hned následující den, kdy studenti statečně vystoupali 299 schodů až na vrchol Petřínské rozhledny, odkud se jim naskytl úžasný výhled na celou Prahu. Vyvážením téměř sportovního výkonu pak byla návštěva Zrcadlového bludiště, kdy se z nás všech pohledem do vydutých a pokroucených zrcadel stali trpaslíci, dlouhá bidla či otesánci.

Všem studentům patří velká pochvala za jejich vytrvalost i zodpovědný přístup.

Zapsala: Mgr. Zdeňka Vaculíková

Červnové výlety třídy 1.A