OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Pomaturitní ples třídy 4. L

V pátek 3. června 2022 se konal v kulturním domě Plzeňka v Berouně odložený maturitní ples třídy 4. L – tzn. studijního oboru ekonomické lyceum Obchodní akademie Beroun. Původně se ples měl uskutečnit v únoru, ale kvůli koronavirovým opatřením byl přesunut až na červen, takže to byl již ples pomaturitní.

Studenti – maturanti – a nyní již absolventi 4. L nenechali nic náhodě a organizaci plesu věnovali náležitou pozornost, ačkoliv týden předtím všichni složili úspěšně ústní maturitní zkoušku. O to více jsme si mohli všichni společně s nimi a jejich blízkými a kamarády pomaturitní ples užít.

Celým večerem provázel moderátor a DJ Michal Pácalt, hudbu vybíral jeho kolega taktéž z rádia Kiss. Studenti zahájili ples předtančením, které společně nacvičili. Poté následovalo další předtančení, o které se postarala jejich spolužačka Tereza Merhautová se svým tanečním partnerem Milošem Kořínkem, společně s nimi tančil ještě jeden profesionální taneční pár. Poté následoval slavnostní nástup maturantů – nyní již absolventů.  Úvodní slovo dostal pan ředitel, který uvítal všechny hosty v sále, včetně maturantů, promluvila i třídní profesorka a také zástupci z řad studentů. Dále následovalo tradiční šerpování a přípitek. Pak studenti rozbalili padák, do kterého chytali „zlatý déšť“.

Jednou z nejdojemnějších částí maturitního plesu jsou taneční sóla – nejprve s profesory a poté s rodiči nebo i prarodiči. Ti mohli být tentokrát již pyšní na své čerstvé absolventy. Dále již následovala volná zábava, prodej tomboly a také další taneční vystoupení profesionálních tanečníků.

Na půlnoční čas si maturanti připravili zábavné půlnoční překvapení – taneční vystoupení v různých převlecích na známé hudební motivy. Ples pokračoval až do druhé hodiny ranní. Všichni hosté a především samotní maturanti se celou plesovou noc velmi dobře bavili.

Zapsala Ing. Marta Petrášová

Pomaturitní ples třídy 4. L