OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Krajské kolo soutěže ekonomických znalostí EKOTÝM 2021

V úterý 12. října 2021 proběhlo krajské kolo tradiční soutěže Ekotým. Vzhledem k situaci se letos poprvé v historii uskutečnilo on-line formou.

Průběh soutěže byl totožný se školním kolem, tzn. soutěžily tříčlenné týmy z 10 obchodních akademií Středočeského kraje. Soutěž se skládala z vědomostního testu složeného z částí – ekonomika, účetnictví a právo. Dále následovala prezentace na zadané téma: „Úspory drtí inflace. Co s nimi?“.

Naši školu reprezentoval tým ve složení: Iveta Kušková ze třídy 4. B, Linda Hájíčková a Adam Rumler – oba ze třídy 4. L. Nejprve vypracovali test zadaný přes aplikaci Google Classroom a poté si v limitu 30 minut připravili prezentaci, a to bez jakýchkoliv zdrojů informací a pomůcek. Svoji prezentaci přednesli před komisí prostřednictvím aplikace Google Meet jako druzí v pořadí (což si vylosovali on line o týden dříve). V komisi zasedali odborníci z praxe především z oblasti financí.

Přestože náš tým na stupních vítězů nestál, umístil se na čtvrtém místě s malým rozdílem od místa třetího. V konkurenci deseti obchodních akademií Středočeského kraje považujeme umístění našeho týmu za velmi úspěšnou reprezentaci naší školy v ekonomických znalostech.

Za toto umístění týmu OA Beroun srdečně blahopřejeme!

Krajské kolo soutěže ekonomických znalostí EKOTÝM 2021