OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Studentské volby do Poslanecké sněmovny 2021

21. září 2021 se po dvou letech naše škola opět zapojila do studentských voleb do Poslanecké sněmovny, které tradičně pořádá organizace Člověk v tísni v rámci jednoho ze svých vzdělávacích programů Svět na školách.  Cílem je, aby se studenti středních škol na základě vlastních zkušeností s pořádáním voleb seznámili s principy zastupitelské demokracie a s volebním systémem České republiky.

A jaké byly výsledky u nás? Voleb se zúčastnilo 29,5 % studentů z ekonomických i pedagogických oborů, z 201 rozdaných hlasovacích lístků bylo 201 platných hlasů. Podle naší školy by se do sněmovny dostaly tyto strany a seskupení: SPOLU – ODS, KDU-ČSL, TOP 09 (29,4%), PIRÁTI a STAROSTOVÉ (25,9%), Strana zelených (10,4%), ANO 2011 (9%) a KSČM (6%).

O naší akci informoval Berounský deník – viz https://berounsky.denik.cz/zpravy_region/studenti-volili-i-na-berounske-obchodni-akademii-a-stredni-pedagogicke-skole.html

Celkové výsledky v rámci ČR jsou na https://www.jsns.cz/projekty/studentske-volby/vysledky-studentskych-voleb.

Velký dík za organizaci patří Mgr. Tomáši Kasseckertovi a třídě 3.B, která zorganizovala hojnou účast na ekonomických oborech.
Studentské volby do Poslanecké sněmovny 2021