OBCHODNÍ AKADEMIEU Stadionu 486, 266 37 Beroun

Červnové výlety – třída 1.B

Výlet třídy 1. B již od počátku doprovázelo motto, které hovoří o tom, že náročné životní situace stmelují kolektiv. Přesně to jsme po dlouhé distanční výuce potřebovali, a proto jsme výlet pojali turisticky a dobrodružně. Spaní pod širákem nám sice překazily nevlídné předpovědi počasí, ale stany nám již nepřekazilo nic. Vyrazili jsme tedy v neděli 27. června od školy ve směru camp Chrustenice. Už tehdy, ale zejména teď, patří díky rodičům, kteří se nabídli a do campu nám odvezli stany a další vybavení. Při cestě do campu učitelé a někteří z odvážnějších vyšplhali na rozhlednu Lhotka u Berouna, k jejímuž vrcholu vedlo 131 mřížkovaných schodů. Do campu jsme dorazili po cca 10 km. Po krátkém odpočinku a obhlédnutí apartmánu, který jsme si pronajali pro případ velmi špatného počasí, jsme se vrhli na stavění stanů. Ženskou část kolektivu velmi udivilo, jak taková práce dá našim chlapcům zabrat. Nakonec ale všechny stany stály pevně a přečkaly jak vodu, tak chroustí nálety, s nimiž jsme se první noc potýkali. Energie nám zbyla i na společné večerní hry a aktivity.

S jistotou mohu říci, že fyzicky náročnější byl celodenní pondělní výlet, během kterého jsme ušli okolo úžasných 20 km. Obec Svatý Jan pod Skalou a jeho vyhlídky nás uchvátily svou krásou a zmohly svými kopci. I přesto jsme ale po túře zvládli dlouhé společné povídání, vyndavání klíšťat, fotbal a večerní koupačku v campu. Poslední den jsme kvůli špatnému počasí museli zkrátit o pěší část a nahradit pouze krátkou cestou do Loděnic na autobusový spoj, který nás odvezl kousek od školy.

S radostí mohu oznámit, že jsme se z výletu vrátili všichni zdraví, někteří tedy možná s mírným šokem z množství nachozených kilometrů, ale určitě zdraví, a také plni zážitků a radosti, že jsme se po tak dlouhé izolaci mohli společně pobavit a lépe se poznat. Následující den jsme si kromě vysvědčení rozdali i památeční bobří medaile, na kterých měl každý z nás shrnuto to, jak výlet zvládl, či to, co se mu na něm událo. Na závěr tohoto článku bych ráda připojila i komentáře studentů a studentek, které výlet představí z jiného úhlu pohledu. 1B_hodnocení

Zapsala Mgr. L. Šafránková

Červnové výlety – třída 1.B